dinsdag 19 februari 2013

De Beste Bibliotheek aan de Zuidas

Als je in dit land als organisatie iets verkeerd doet staat het in de krant, of op zo’n modern media-ding voordat je een woordvoerder benoemd heb. Heel anders als je iets goed doet. Tenzij je dat natuurlijk op een veldje of een overdekt stuk ijs doet, want dan staan ze weer de hele dag naar je te kijken. Nee ik bedoel, gewoon, negen tot vijf, broodtrommeltje mee en dan wat goeds doen. Dan zul je toch echt zelf golfjes moeten gaan maken. En dat is toch raar. Is het iets van ‘goed nieuw is geen nieuws’? Of een soort collectieve bescheidenheid door eeuwenlang gewoon te doen want dan doe je immers al mal genoeg?
Nu heeft het natuurlijk ook allemaal wel iets weg van mijn slager om de hoek, die pontificaal een poster ophangt met de tekst: ‘De Beste Gehaktbal van Amstelveen Zuid-Oost’ – we hebben maar één slager! – dus je kunt je afvragen waar gaat het allemaal over. Maar toch. Dus Calvijn en bescheidenheid ten spijt, daar gaan we.

Uit een klanttevredenheidsonderzoek onder gebruikers van de bibliotheek, blijkt dat wij het als Universiteitsbibliotheek van de VU gewoon goed doen. En dat het HDC en de afdeling bijzondere collecties het daarbinnen heel erg goed doen.

En dan is er wel van alles aan de hand op de VU en lopen er dingen mank en in het honderd en is Sombermans een gast die maar niet weg wil, maar dit hebben we dan toch maar.

Ik schreef het al eens eerder, sommige dingen zijn zo leuk dat je ze twee keer moet opschrijven. Dus: Uit een klanttevredenheidsonderzoek onder gebruikers van de bibliotheek, blijkt dat wij het als Universiteitsbibliotheek van de VU gewoon goed doen. En dat het HDC en de afdeling bijzondere collecties het daarbinnen heel erg goed doen.

Klik hier voor alles over dat onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten