dinsdag 19 april 2011

– Het HDC blogt.
– Het HDC wat?
– Blogt. Nu ja, het HDC..., ik. Ik blog. Blijkt het toch besmettelijker dan ik dacht toen ik summier berichtjes over de archieframp in Keulen op het digitale prikbord hing. Ik dacht toen: terug naar huis, blog aan de wilgen. Maar het kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan.
En waar gaat het dan over? Over het HDC. Over mijn werkplek en die van mijn collega’s. Om wat extra aandacht te besteden aan voorbij gebeuren of aan aanstaand. Met misschien een foto hier en daar.
En over de stageplek. Want behalve een bron voor historici en pakhuis van erfgoed is het HDC natuurlijk ook de leukste stageplek aan de Zuidas.

En alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, we twitteren ook nog. We, dat zijn in dit geval George Harinck, en Wouter Beekers en ik in vermomming, als HDC. Overigens, twitteren blijkt langzamerhand de gewoonste zaak van de wereld, hoewel gewoon? Er is tenminste één twitteraar die omgerekend meer dan 900 A4-tjes rondgekwetterd heeft. Da’s een kloek boek aan berichtjes. Ik wil maar zeggen, wij hebben nog een weg te gaan.

Genoeg verbaasd over de nieuwe media. Ze zijn er en we gaan ze gebruiken.

Eerst maar eens over voorbij gebeuren.
Op 1 april l.l., een bijzondere dag in die zin dat onze eerste directeur, George Puchinger negentig jaar geworden zou zijn, organiseerde het centrum een congres onder de titel: ‘Het maatschappelijk engagement van christelijke filosofen’. George Harinck over D.H.Th. Vollenhoven en het nationaalsocialisme, Herman Smit over S.U. Zuidema en de dekolonisatie Erica Meijers over H. van Riessen en de apartheid en Jan de Bas sloot af met een soort petje-op, petje-af quiz over B. Goudzwaard en de Evangelische Volks Partij. Herman Dooyeweerd kwam voorbij in fragmenten van een IKOR documentaire uit 1973, die veel belangstelling trok. Ik denk dat de opname verkrijgbaar is via Beeld en Geluid in Hilversum. Het werd een geslaagde middag en voor de heilbegerigen zijn de lezingen integraal naleesbaar in Ter Lezing 7.

En nu weer over tot de orde van de dag, de gedichten van Willem de Mérode, Kerkscheuring in oorlogstijd, het evolutiedebat en op 18 november: 40 jaar HDC! Te veel voor een blog dus volg ons op twitter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten