dinsdag 26 juli 2011

Weerberichten

Buiten is het 12 graden, binnen wordt gewerkt.
Op 23 september a.s. organiseren we een congres over anderhalve eeuw evolutiedebat in Nederland
Op 5 oktober a.s. presenteren we de Kuyperbibliografie; alles wat Kuyper schreef, bijeengezocht en van commentaar voorzien door Tj. Kuipers.
Op 3 en 4 november organiseren we samen met Hope College de Albertus C. Van Raalte herdenking, het ene deel in Amerika, het andere deel hier in Ommen.
Op 18 november a.s. is ons grote jubileumcongres, De protestand van Nederland.
En in december verschijnt Van kansel naar barak. Gevangen Nederlandse predikanten 1940-1947 en de cultuur van herinnering, het jaarboek voor de geschiedenis van het Nederlands protestantisme en een prima reden om donateur te worden van onze stichting.

Ik vond het gewoon leuk om dit allemaal eens op te schrijven in een tijd die toch vooral vakantietijd heet te zijn. Tijd van niks doen en je verbazen over regen. We hebben, wil ik maar zeggen voor de tweede helft van dit jaar nog al wat op stapel staan. En ons zelf in de schijnwerpers.
Ondertussen achter de schermen.
Daar wordt, vakantietijd of niet, gestaag doorgewerkt aan het beschrijven en ordenen van archieven. Elke dag weer. Dus voor één keertje de vrijwilligers, de collega’s en de stagiaires extra in het zonnetje – in een land met 279 verschillende woorden voor regen mag dat ook wel eens. Want heel het historisch raderwerk … nu ja, da’s misschien dan weer wat overdreven, maar het zou allemaal piepen en kraken zonder dat Iet Kiel-Hartog, Jasper Verhoogt, Dagmare Houniet, Erin Jansen, Désirée Mertens, Eva Woertman en Matthijs Taselaar zich zouden ontfermen over Trouw, Herman Dooyeweerd, de Van Coeverden Adriani Stichting, Hendrikus Colijn, de filmcollectie van de VU, het ICTO en de audiocollectie van de VU.
Inventaris af, op het web geplaatst en in de kast gezet, klaar voor onderzoekers en dan door met de volgende collectie. Want er ligt nog genoeg.

Had ik al eens geschreven dat je hier ook stage kunt lopen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten