donderdag 20 maart 2014


Drie minuten en 27 seconden
Het lijkt een winnende tijd bij een schaatsafstand, dat is het niet, en wij zijn er tot blozens toe mee verlegen. Het is namelijk de duur van ‘ons filmpje’. Nu ja, ‘ons filmpje’, Robert van Tellingen, oplettende lezertjes kennen hem nog van de documentaire over George Puchinger die hij bij ons veertigjarig bestaan maakte, heeft nu een korte impressie van het HDC gemaakt.

Is dat nou gereformeerde bescheidenheid om het raar te vinden dat ze een film over je hebben gemaakt? Krijg je dat er van als je je hele jeugd hoort: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? Ligt het aan mij? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat we dus verfilmd zijn en bewegend en al op de website staan. Tot voor kort geen idee wat twitteren was en wie toch die Linkedin was waar ze het allemaal over hadden en nu bewegen we in de digitale wereld.

Het filmpje heeft als officieuze titel “Het HDC. Het collectieve geheugen van protestants Nederland” gekregen. En daar gaat het om. We zijn een schatkamer, een bron, een goudmijn voor iedereen die onderzoek wil doen aan facetten van de geschiedenis van dat protestantisme. Of het nu gaat om een dissertatie, een scriptie of een paper; of je op zoek bent naar genealogische gegevens of omdat je er als student je stage wilt lopen: je kunt bij ons terecht.

Nu ja, straks kunnen jullie weer bij ons terecht. Nu zitten we met een zak popcorn en een colaatje op de bank, computer aan en drie minuten 27 te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten